skip to Main Content
IMG_3934

Hva er din stil?
Min stil er romantisk, fylt med mykt naturlig lys og en særegen fargepalett av lyse, varme pastellfarger.

Bør vi bestille forlovelsesfotografering i forkant av brylluppet ?
Jeg elsker å ta forlovelsesbilder! Ikke bare vil du få vakre bilder og skape noen nye minner sammen, men du vil også ha sjansen til å se meg i aksjon og bli komfortabel foran kameraet før bryllupsdagen din. Dette er en flott mulighet for oss å bli kjent med hverandre og for deg å stille spørsmål om den store dagen!

Møtes vi før bryllupet?
Fortell meg gjerne litt om bryllupsplanene deres allerede når dere booker fotografering. Ellers så møtes vi gjerne et par uker før bryllupet, prater litt om ideer, hva dere har sett for dere og ønsker dere. Så drar vi ut og ser på locations hvor vi kan ta bilder i nærheten av der dere har vielsen eller evt. festen.

Hva er inkludert?
Inkluderer forberedelser, planleggingsmøte, fotograferingen – tiden jeg bruker gjennom dagen, etterbehandling av bildene.

Hva innebærer halvdags og heldagsbryllup?
Ved å følge brudeparet i så mange timer får man dokumentert dagen på en spesiell måte og man får med alle de små detaljene og fine magiske øyeblikkene som ellers bare blir i minnet. Halvdagsfotografering er ca 6 timers fotografering (vanligvis fra bruden pynter seg – vielse – tid til å ta de “offesielle bildene” og til dere ankommer festen.) Heldagsfotografering er nettopp det: hele festen – fra bruden pynter seg til langt utpå kvelden:) (ca. 10 timer)

Kommer du til å bruke blitz? 
Jeg kommer til å bruke blits under vielsen og festen hvis jeg ser at det blir for mørkt.

Hvor lang tid bør vi sette av til fotograferingen av de offisielle bryllupsbildene?
Jeg anbefaler fra 2,5-3 timer. (det vil si fra vi ankommer location og starter å fotografere til vi er ferdig.Det kan være smart å ha vielsen og der man skal ha festen i nærheten av hverandre. Da kan man bruke tiden godt på å fotografere nydelige bilder i stedet for å stresse med å rekke festen pga lang kjørevei.

Hva hvis håret flyr til alle retninger under bryllupsfotograferingen, kan du redigere vekk hår som kommer i ansiktet osv?
Er det meldt sterk vind (dvs. frisk bris, liten kuling, stiv kuling, sterk kuling) så kan det være lurt å sette opp håret slik at håret ikke flyr til alle retninger, spesielt under fotograferingen. Det sparer tid under fotograferingen + at det er vanskelig å redigere vekk hår som er i ansiktet osv.

Er det noe vi bør ha med på bryllupsfotograferingen?
– Ofte vil en trenge ett par gode joggesko, slik at man kommer seg opp i den vakre enga, eller ned på det lekre svaberget uten å måtte vakle dit på høye hæler.

– Ta gjerne med noe å spise på , f.eks nøtter eller en brødskive. Det blir en stund til middag.

– Hvis det er kjølig i lufta kan det være lurt å ha på en varm og god jakke når man forflytter seg imellom forskjellige steder på location. Da slipper du å hakke tenner, noe som ikke tar seg spesielt godt ut på bryllupsbildene.

– Hvis du er kald kan du også ha på en varm og god cardigan/sjal som er såpass fin at den kan være med på bryllupsbildene.

Hva om det pøsregner?
Ja, det kan jo skje;) Da er det best at vi har en back-up plan. Helst et litt fint sted inne med litt god plass og mye lys, eller ute under tak et sted. Så lenge det bare duskregner litt klarer vi oss fint ute, men det kan være veldig lurt å gå til anskaffelse av en paraply som er såpass fin at den kan være med på bildene (f.eks en stor hvit eller gjennomsiktig paraply) . Kan også være lurt å ha på gummistøvler hvis det er vått på bakken.

Skal vi fikse middag til deg?
Gjerne det. Det er bare hyggelig! Et måltid i løpet av dagen har jeg behov for. Jeg vil gjerne sitte sammen med gjestene og bør sitte ved et bord ytterst på siden slik at jeg kan gå fram og tilbake uten at jeg forstyrrer gjestene ved siden av meg. gjerne ved en vegg med stikkontakt slik at jeg kan lade batteriene og ha den lille kofferten eller sekken i hjørnet.

Hvor lang tid tar det før vi får bildene? Og hvordan får vi dem?
Du kan forvente å motta de endelige bildene innen 10 uker etter bryllupsfotograferingen. Bildene leveres på minnepinne som dere kjøper av meg, og dere fremkaller da bildene fritt selv.

Kommer du til å publisere bildene?
Ja! Jeg forbeholder meg retten til å bruke bildene til egen markedsføring.

Kan jeg redigere eller manipulere bildene og legge ut på nettet?
Nei! Det er ikke tillatt. Bildene skal ikke bli redigert eller manipulert på noen måte . Jeg har brukt flere timer på å redigere bildene på en bestemt måte . Måten jeg redigerer bildene på viser meg som fotograf. Jeg kan gjøre små justeringer hvis du sender meg en forespørsel.

Du bestiller meg som fotograf på grunn av min kunstneriske visjon og det inkluderer ikke bare de bildene jeg tar, men måten jeg redigerer bildene på. Så del mine bilder men vennligst del dem akkurat som jeg leverer dem. La min redigering være slik som den er.

NB: Dersom bildene skal brukes offentlig (som Facebook og Instagram ol.) skal det alltid krediteres med fotografens navn (Hildegunn Gjøystdal Foto) og nettside (hildegunngjoystdal.no) på hvert bilde!